candidate.card.title

candidate.card.description

I-mens | Alles over je syndicale premie!

13/02/2024

Bij i-mens is het zo dat de regeling voor de syndicale premie afhankelijk is van wanneer je in dienst bent gekomen. Aangezien i-mens een fusie is van de organisaties Thuishulp en Solidariteit voor het Gezin verschillen ook de bedragen voor ex-Thuishulp-werknemers en ex-Solidariteit-werknemers. Bij de fusie hebben we gevraagd om de syndicale premies voor iedereen op te trekken naar het hoogste bedrag, de directie is hier toen niet op ingegaan. Toch blijft dit een van de zaken die we willen verwezenlijken binnen i-mens.

Let op: niet iedereen heeft recht op een syndicale premie. Als je voldoet aan de volgende voorwaarden kom jij wel in aanmerking: 

  • Aangesloten zijn bij de BBTK
  • Gewerkt hebben in de periode tussen 1 januari 2023 en 31 december 2023

Bedragen

  • Werkte je vroeger bij ex-Thuishulp en nu bij i-mens? Dan bedraagt je premie 145 euro of 12,08 euro per gewerkte maand in de periode tussen 1 januari 2023 en 31 december 2023. 
  • Werkte je vroeger bij ex-Solidariteit voor het Gezin OF ben je na 1 januari 2020 in dienst gekomen bij i-mens? Dan bedraagt je syndicale premie 120 euro per maand of 12 euro per gewerkte maand in de periode tussen 1 januari 2023 en 31 december 2023.

Je krijgt ten laatste in maart een tewerkstellingsattest van je werkgever. Dit attest geef je ingevuld af bij je lokaal BBTK-kantoor, waarna BBTK de syndicale premie zal betalen.

Nog geen lid?

Op onze website vind je een lidmaatschapsformulier en zo krijg ook jij volgend jaar recht op een syndicale premie!

Nog vragen of opmerkingen? Aarzel niet om je BBTK-delegees of je lokale afdeling te contacteren! Volg ons zeker ook op Facebook op de pagina ‘ABVV social profit’ voor het laatste nieuws uit je sector. Je kunt ook lid worden van de groep ‘BBTK @ i-mens’ om op de hoogte te blijven van onze syndicale werking. Samen sterk!